Stem op Bert

18 juli 2018

Bert Hassink

Mijn naam is Bert Hassink. Door een licht progressieve spierziekte ben ik rolstoelgebonden. Ik werk en denk als vrijwilliger veel mee in projecten die mensen met een beperking ten goede komen, maar juist ook in projecten die mensen met en zonder beperking met elkaar verbinden.

Ik inspireer politici lokaal en landelijk om bij hun besluiten beter te begrijpen wat het beleid betekent voor de dagelijkse praktijk van mensen met een beperking. Soms gaat het om grote dingen, maar heel vaak om juist die kleine dingen die details lijken. Kleine aanpassingen, hoe simpel en goedkoop ook, kunnen vaak een wereld van verschil maken bij een beperking. Maar mijn voldoening haal ik ook uit het verzorgen van een lunch of warme maaltijd voor mensen in een dagbesteding of begeleid wonen. Niet dat ik zelf de pollepel ter hand neem, dat lukt niet meer. Maar ik inspireer anderen om te gaan koken, bedenk met hen de maaltijd en zorg ervoor dat het op tafel komt.

Mocht ik een geldbedrag winnen, dan zet ik dat in bij kleine projecten waarbij we net dat beetje extra kunnen doen voor diegenen voor wie het niet allemaal zo vanzelfsprekend is.

Stem op Bert